Skąd mieć pewność, że kupione przez nas mięso jest świeże?

Mięso, które najczęściej można zakupić w sklepie, pochodzi z chowu przemysłowego. Ma mniej substancji odżywczych, a jego smak i aromat są często wzbogacane sztucznymi substancjami. Dlatego właśnie coraz więcej osób decyduje się na zakup wyrobów mięsnych z ekologicznej, tradycyjnej hodowli. Są one znacznie lepszej jakości, a do produkcji używa się tylko naturalnych przypraw. Wędliny, kiełbasy, czy szynki z tradycyjnych źródeł mają krótszy termin przydatności do spożycia, gdyż w ich składzie nie znajdują się żadne konserwanty.

Jak wygląda produkcja tradycyjnego mięsa?

Na farmach ekologicznych spełnione są rygorystyczne normy dotyczące hodowli zwierząt. W takich miejscach bydło, drób, czy trzoda chlewna mają zapewnioną dużą powierzchnię, w której mogą przebywać. Nie można podawać im antybiotyków profilaktycznie, pasz bogatych w GMO, ani preparatów przyspieszających wzrost. Dlatego właśnie mięso z takiego źródła jest smaczne i świeże. Można je kupić np. pod adresem https://lokalneo.pl/miesa-i-wedliny-17.

Takie sklepy ekologiczne oferują wyroby najwyższej jakości. Znajdują się wśród nich szynki, polędwice, kiełbasy, pieczenie, jak również smalce, czy mięsa mielone. Cechują się one wyrazistym, naturalnym aromatem oraz tradycyjnym smakiem. W gotowych wyrobach znajduje się mięso z ekologicznych hodowli, a także proste przyprawy i zioła. Kupując tak przygotowane produkty, można mieć pewność, że są one świeże. Krótki termin przydatności do spożycia tuż po otwarciu wynika z braku konserwantów, które są niestety obecne w wielu sklepowych mięsach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 − jedenaście =