Co musi posiadać firma cateringowa?

Założenie firmy cateringowej to doskonały sposób na zaistnienie w branży gastronomicznej, do prowadzenia takiego biznesu nie trzeba mieć własnego lokalu. Jednak na starcie trzeba zainwestować w odpowiednie wyposażenie, które będzie służyć nie tylko do przygotowywania dań, ale też prezentowania go klientom.

Jakie akcesoria wybrać?

Jeżeli naszym targetem są firmy organizujące przyjęcia biznesowe, to sposób prezentacji potraw będzie prawie tak samo ważny, jak smak i jakość dań. Dlatego warto zaopatrzyć się w eleganckie naczynia, takie jak sztućce Gerlach Celestia, które wyróżniają się elegancką linią i dużą wytrzymałością. Na potrzeby firmy można zakupić sztućce na sztuki (np. tego rodzaju https://gastrohevi.pl/shop/Sztu%C4%87ce-i-no%C5%BCe), co jest dużym ułatwieniem, jeśli nie potrzebujemy całego kompletu.

Bardzo ważnym elementem wyposażenia będą też patery, na których serwowane są potrawy w ramach szwedzkiego stołu. Warto wybrać naczynia klasyczne, w stonowanych, jasnych barwach, dzięki czemu będą pasować do praktycznie każdej dekoracji sali. Nie można zapominać też o naczyniach do potraw ciepłych, które będą przez całe przyjęcie utrzymywać optymalną temperaturę.

Mogą to być bemary ogrzewane z pomocą wkładów olejowych. Wykonane są one z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która prezentuje się elegancko i jest łatwa w konserwacji. Żaden catering nie obejdzie się też bez bemaru do potraw płynnych, w którym można serwować nie tylko zupy, ale też sosy czy gulasze. Jeśli w swojej ofercie posiadamy też potrawy słodkie, to warto zaopatrzyć się w piętrowe patery, idealne do podania ciast, oraz drobnych przekąsek słonych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 + 20 =